Spring naar content

openingstijden - toegangsprijzen - adres - bereikbaarheid - groepen & scholen - bedrijven

.

PLAN JE BEZOEK

OPENINGSUREN

WINTERSTOP: Het museum is gesloten voor de winterstop van 15 November 2021 tot 02 April 2022

TICKETS / RESERVEER UW BEZOEK

Wij maken gebruik van tijdsloten om drukte te vermijden. Per tijdslot van 15 minuten is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Zo geniet je in alle rust en comfort van je museumbezoek. Reserveer je ticket vooraf online om een teleurstelling aan de balie te vermijden, er zijn slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar per timeslot. 

 

 

 

FOTOGRAFIE

In het Bizarium is het helaas niet toegestaan te fotograferen of te filmen. Ook met de camera van een mobiele telefoon is fotograferen of filmen niet toegestaan.

TOEGANKELIJKHEID

Het Bizarium is goed toegankelijk met een rolstoel of rollator. Er is 1 rolstoel en 1 rollator beschikbaar die bezoekers gratis kunnen lenen. Daarnaast is er ook een invalidentoilet aanwezig in het museum. Het Bizarium is toegankelijk met een geregistreerde hulphond voorzien van een tuigje.

   

 

TOEGANGSPRIJZEN

 • € 14 - REGULIER (12+ jaar) 
 • € 12* - KINDEREN (van 6 t/m 12 jaar) - * (+ gratis Audiogids )
 • €  0  - GRATIS (van 0 t/m 5 jaar)
 • €  3 - AUDIOGIDS (beschikbaar in NL/DE/EN/FR)
 • KINDEREN: Gezien de inhoud van het museum en de opstelling ervan is het museum minder geschikt voor kinderen t/m 5 jaar.
 • GROEPEN: Wil je een groepsbezoek aan het Bizarium plannen? Kijk dan naar het groepsaanbod verder op deze pagina.
 • MUSEUMKAART: De Nederlandse- of Belgische museumkaart is niet geldig in het Bizarium. Dit privaat museum draait volledig uit de opbrengsten van de kaartverkoop en ontvangt geen overheidssteun, subsidie of toegangsvergoeding.

AUDIOGIDS

De Bizarium 'audiogids' biedt de bezoeker een extra beleving. De Nederlandse audiogids is ingesproken door woordkunstenaar Maud Vanhauwaert, ze vertelt over elke uitvinding een boeiend verhaal. De bediening van de audiogids is contactloos (NFC) en zeer eenvoudig in gebruik. De audiogids wordt aangeboden in 4 talen (NE-DE-FR-EN). Ook alle zaalteksten zijn in 4 talen.

CORONA / COVID 19: De audiogids wordt voor en na gebruik met professionele apparatuur grondig gereinigd, ontsmet en individueel verpakt. Zo kunnen de bezoekers op een uiterst hygiënische manier van hun beleving genieten. 

audio guide bizarium

 

 

Groepen

VERENIGING , VRIENDEN OF FAMILIE

Dit rariteitenkabinet opent zijn deuren exclusief voor uw groep (Max 18 p). Na een persoonlijke intro van de 'founder' kan de groep vrij en op eigen tempo het museum bezoeken met de audiogids ingesproken door Maud Vanhauwaert, ze vertelt over elke uitvinding een boeiend verhaal.

Tijdens de reguliere openingstijden worden er geen reservaties aangenomen voor groepen.  Een groepsbezoek is alleen mogelijk in de voormiddag van 10.00 tot 12.00 uur of als nocturne van 18.00 tot 20.00 uur.

Groepen met rolstoelgebruikers: Gezien de beperkte ruimte kunnen we geen comfortabel groepsbezoek garanderen met meer dan 5 rolstoelgebruikers.

TARIEF GROEPSBEZOEK

€ 300 Toegang voor max 18p. Inclusief audiogids (bezoeksduur +/- 1.5 uur )

 

TEAMBUILDING - BEDRIJVEN

Breng een exclusief en inspirerend teambuildingbezoek aan het Bizarium museum. Een 'Wunderkammer' van creativiteit - a cabinet of curiosities - het museum staat overvol met ingenieuze en bizarre uitvindingen. De nieuwsgierigheid wordt voortdurend geprikkeld en de eclectische opstelling brengt je van de ene in de andere verwondering. Daarna kan men gezellig gaan tafelen in één van de vele restaurants in het pittoreske Sluis.

BOEKING GROEPSBEZOEK

Boek tijdig uw groepsbezoek via het reserveringsformulier. Vul het formulier volledig in en na ontvangst van uw formulier nemen wij zo snel mogelijk via e-mail contact met u op. 

reserveringsformulier

BEREIKBAARHEID / PARKEREN

AUTO

Parkeren in Sluis is gemakkelijk. Wij adviseren uw auto te parkeren op de parking-terreinen aan de rotonde WALPLEIN, ze bieden ruim parkeergelegenheid. De P1- en P2 parking zijn gelegen op 250 m van het museum; hier betaalt u een dagtarief van € 3,5 per dag.

Op de gemeentelijke parkings of in het centrum parkeert u middels kentekenparkeren of via Belparkeren (app of SMS)

Let op! Met een gehandicaptenkaart kunt u op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen parkeren en betaalt u het normale parkeertarief.

 • BELPARKEREN (app of SMS) +/- € 1,50 per uur.
 • KENTEKENPARKEREN (Automaat) +/- € 1,50 per uur.
 • PARKING TERREINEN (Automaat) max € 3,50 per dag.

BUS - AUTOCAR

Bussen kunnen gratis parkeren op de busparking aan de achterzijde van  de Aldi in de Sint Annastraat. Het is tevens ook de in,- en uitstapplaats. Dit is op loopafstand van het museum. Het is niet toegestaan met de bus het centrum in te rijden.

MOTO

Je kan de moto gratis parkeren bij de Kaai / St. Annastraat  aan de rotonde vlakbij het centrum. Openbare lockers voor o.a. motorhelmen of jassen vindt je vlakbij in het Servicepunt aan de St. Annastraat 15.

OPENBAAR VERVOER

Vanuit Brugge Station (B) is er een busverbinding naar Sluis (+/- elk uur). Bus 42 De lijn  – Richting Breskens veerhaven (NL) en terug natuurlijk. De bushalte is in de Sint Annastraat te Sluis.  Dienstregeling De Lijn

TE VOET

Het museum is gemakkelijk te voet bereikbaar vanuit het Sluise winkelcentrum; op 150 m loopafstand. Loop richting Cadzand en op de linkerzijde komt u het historische pand tegen waarin het Bizarium is gevestigd.

ADRES

Bizarium  . Hoogstraat 35 . 4524 AA Sluis . Nederland

HUISREGELS - ALGEMENE VOORWAARDEN - PRIVACY VERKLARING

Welkom in het Bizarium Museum, we wensen je een prettig bezoek toe! Om onze collectie te beschermen, vragen we je te letten op de volgende huisregels:

ALGEMENE HUISREGELS VOOR UW BEZOEK

 • FOTOGRAFEREN & FILMEN: Het maken van foto’s en/of film is in het Bizarium NIET toegestaan.
 • NIET AANRAKEN: Het aanraken van de museumstukken is niet toegestaan. (houd bij kinderen een extra oogje in het zeil)
 • GARDEROBE: U wordt verzocht rugdragers, paraplu’s, pakjes, tassen en handtassen groter dan A4-formaat 30 x 35 cm achter de balie achter te laten.
 • GIDSEN: Het is voor externe gidsen niet toegestaan om rondleidingen te geven in het Bizarium.
 • TELEFOON: Andere bezoekers van het Bizarium stellen het op prijs als u uw telefoon voor het betreden van de tentoonstellingsruimtes uitzet of op stil zet.
 • ETEN & DRINKEN: Eten en drinken in de tentoonstellingsruimtes is niet toegestaan.
 • ROKEN: Roken is overal in het museum verboden.
 • HUISDIEREN: Huisdieren mogen niet mee het museum in. Blindengeleidehonden zijn natuurlijk wel welkom.
 • CAMERATOEZICHT: In het museum is cameratoezicht.

ALGEMENE REGELS VOOR GROEPSBEZOEKEN  

 • BEGELEIDERS:  De docent/begeleider van een groep is verantwoordelijk voor het verloop van het museumbezoek en voor het gedrag van de leerlingen/deelnemers. We verwachten dat u voor voldoende begeleiders zorgt; minimaal 1 begeleider op 10 leerlingen/deelnemers.
 • OVERLAST: Wilt u erop toezien, dat de leerlingen/deelnemers geen overlast bezorgen aan andere bezoekers.
 • INSTRUCTIES: In het belang van uw eigen veiligheid dient u de gebruiksaanwijzingen bij de opstellingen en/of de instructies van onze medewerkers altijd nauwgezet op te volgen. Het Bizarium museum is niet  aansprakelijk voor schade als gevolg van het geheel of gedeeltelijk negeren van gebruiksaanwijzingen of instructies. Indien uw leerlingen niet correct met de exhibits om gaan, andere bezoekers overlast ervaren of dat gepaste leiding en bekommering ontbreekt, dan zijn wij genoodzaakt u te verzoeken het bezoek voortijdig te beëindigen.
Scroll naar boven