openingstijden -toegangsprijzen - adres- bereikbaarheid- groepen & scholen - bedrijven

openingstijden 2019

 

 • Open van woensdag tot en met zondag, gesloten op maandag en dinsdag.
  Openingstijden: van 13 tot 18 uur (laatste toegang 17.30 uur)
 • Gesloten in de winter van 18/11/2019 tot 18/03/2020

 

FOTOGRAFIE

In het museum is het helaas niet toegestaan te fotograferen of te filmen. Ook met de camera van een mobiele telefoon is fotograferen of filmen niet toegestaan.

Een comfortabel bezoek

Bij regenweer  kan het soms heel druk zijn in het Bizarium. Dit is zonde voor je museumbezoek. Mocht je de mogelijkheid hebben en aan de drukte wil ontsnappen, kom dan bij beter weer naar het  museum.

 

toegankelijkheid

Het Bizarium is goed toegankelijk met een rolstoel of rollator. Er is 1 rolstoel en 1 rollator beschikbaar die bezoekers gratis kunnen lenen. Daarnaast is er ook een invalidentoilet aanwezig in het museum.

Het museum is toegankelijk met een geregistreerde hulphond voorzien van een tuigje.

   

 

Toegangsprijzen

 • REGULIER: € 10,- (volwassenen en adolescenten vanaf 12 jaar)
 • KINDEREN van 6 t/m 12 jaar: € 7,-
 • KINDEREN van 0 t/m 5  jaar: gratis
 • AUDIOGIDS  (NL/DE/EN): € 3,-
 • TOEGANGSPRIJZEN GROEPEN: wil je een bezoek brengen met 15 personen of meer, kijk dan naar ons groepsaanbod.
 • KINDEREN:
  Gezien de inhoud van het museum en de opstelling ervan is dit museum minder geschikt voor kinderen t/m 5 jaar.
 • MUSEUMKAART:
  De Nederlandse of Belgische museumkaart is niet geldig in het Bizarium.

Audiogids

Onze 'audiogids' biedt aan de bezoeker een extra beleving. Uw gids van dienst is de Antwerpse stadsdichter Maud Vanhauwaert en ze vertelt je over elke uitvinding iets heel bijzonder.

De bediening van de audiogids is heel eenvoudig, geen knopjes indrukken en zonder koptelefoon.

Optie Audiogids: € 3,-

Adres

Bizarium    .   Hoogstraat 35   .   4524 AA Sluis   .   Nederland

BEREIKBAARHEID / PARKEREN

auto

bus / autocar

Parkeren in Sluis is gemakkelijk. Wij adviseren uw auto te parkeren in de grote parkings aan de rotonde, ze bieden ruim parkeergelegenheid. De P1- en P2 parking zijn gelegen op 250 m van het museum; hier betaalt u een dagtarief van € 3 per dag.

In het centrum betaalt u € 1,50 per uur en kan u per minuut betalen.

Let op! Met een gehandicaptenkaart kunt u op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen parkeren en betaalt u het normale parkeertarief.

Bussen kunnen gratis parkeren op de busparking achter de Aldi in de Sint Annastraat. Het is tevens ook de in,- en uitstapplaats. Dit is op loopafstand van het museum. Het is niet toegestaan met de bus het centrum in te rijden.

motor

Een  speciale motorparking  is ingericht bij Kaai / St. Annastraat vlak bij het centrum

Openbaar vervoer

Te voet

Vanuit Brugge Station is er een goede busverbinding naar Sluis (+/- elk uur). Bus 42 NMBS (B) - Richting Breskens veerhaven (NL)

 

Het museum is gemakkelijk te voet bereikbaar vanuit het Sluise winkelcentrum; op 150 m loopafstand. Loop richting Cadzand en op de linkerzijde komt u het historische pand tegen waarin het Bizarium is gevestigd.

Groepen: Scholen, Verenigingen, Familie, Vrienden

Een groepsbezoek zonder gids is mogelijk tijdens de openingsuren van het museum. Deze optie raden we NIET aan voor groepen. Tijdens de reguliere openingstijden weten we nooit op voorhand hoe druk het in het museum zal zijn. Ons museum heeft een beperkte bezoekerscapaciteit. In de namiddag kunnen we geen  reservaties aannemen en daarom uw bezoek ook niet garanderen.

Daarom bieden we 2 verschillende formules aan voor groepen, waarbij het Bizarium museum zijn deuren exclusief voor uw groep opent.

Groepen tot 20 personen: De gids leidt je met familie, vrienden of vereniging door het Bizarium Museum. Deze optie is alleen mogelijk in de voormiddag of als nocturne.

Groepen van 20 tot 60 personen: Het Bizarium museum opent zijn deuren exclusief voor uw groep. Na een persoonlijke intro (*) kan uw groep vrij en op eigen tempo het museum bezoeken met de audiogids. Deze optie is alleen mogelijk in de voormiddag of op dinsdag.

Een groepsbezoek met gids tot 20 personen kan ook gereserveerd worden als nocturne van 18.00 tot 20 uur.

Een bezoek met gids duurt ongeveer anderhalf uur.

Groepen met rolstoelgebruikers: Gezien de beperkte ruimte kunnen we geen comfortabel groepsbezoek garanderen met meer dan 5 rolstoelgebruikers.

FAMILIE TIP !

Breng met je familie of vrienden een groepsbezoek met gids op zaterdag of zondagvoormiddag aan het Bizarium. Een nocturne is ook mogelijk.  (reserveer tijdig !). Daarna kan je lekker eten in één van de vele gezellige restaurantjes in Sluis. In de namiddag kan je volop genieten van de prachtige natuur in de omgeving of van de zee vlakbij.

 

Toegangsprijzen Groepen

Groepen tot 20 personen: De gids leidt je met familie, vrienden of vereniging door het Bizarium Museum. Deze optie is alleen mogelijk in de voormiddag of als nocturne. Tarief: €200 incl. toegang voor max 20p. + gids (*) (bezoeksduur +/- 1.5 uur )

*  Groepen van 20 tot 60 personen: Het Bizarium museum opent zijn deuren exclusief voor uw groep. Na een persoonlijke intro (*) kan uw groep vrij en op eigen tempo het museum bezoeken met de audiogids. Deze optie is alleen mogelijk in de voormiddag of op dinsdag. Tarief: €10 p.p incl. toegang & audiogids. (bezoeksduur +/- 1.5 uur ) (*)= Marc De Jonghe - bezieler/bedenker en maker van het museum.

Boeken groepsbezoek
Om organisatorische redenen is het noodzakelijk dat alle groepen vooraf reserveren. Op deze wijze kunnen we de bezoekersaantallen zo veel mogelijk spreiden en uw groep een zo optimaal mogelijk bezoek garanderen.

Graag uw bezoek boeken via het reserveringsformulier. Vul het formulier volledig in; na ontvangst van het formulier nemen wij zo snel mogelijk via e-mail contact op.

Touroperators

In samenwerking met onze reispartners doen wij er alles aan om elk bezoek aan het museum soepel en aangenaam te laten verlopen.

 

Bedrijven

Uw medewerkers bedanken voor hun inzet? Uw klanten verwennen? Een origineel relatiegeschenk? Het kan met een gratis toegangsticket voor het Bizarium.

 • Een unieke beleving met blijvende herinnering aan uw bedrijf of merk.
 • U zet uw bedrijf op de kaart als innovatief & creatief.
 • De ontvanger kiest zelf wanneer hij het geschenk wil gebruiken: de tickets zijn één jaar geldig vanaf aankoopdatum vermeld op het ticket.
 • U geniet korting bij grote hoeveelheden.
 • Onkostenfactuur beschikbaar.

Teambuilding / bedrijfsfeestje

In elk bedrijf is er wel een reden om een feestje te vieren. Iemand gaat met pensioen, een personeelsfeest of jubileumfeest. Een creatieve teambuilding activiteit, waarbij het bedrijf een duidelijke boodschap meegeeft, dat het gelooft in de toekomst van zijn werknemers. Een inspirerend bezoek aan het Bizarium is een unieke belevenis.

Daarna kan men gezellig gaan tafelen in één van de vele gezellige restaurants in het pittoreske Sluis, of kan men een mooie wandeling / fietstocht maken in de overweldigende natuur in de streek.

Huisregels & Algemene voorwaarden

HUISREGELS & ALGEMENE VOORWAARDEN & PRIVACY VERKLARING

Welkom in het Bizarium Museum, we wensen je een prettig bezoek toe!

Om onze collectie te beschermen, vragen we je te letten op de volgende huisregels:

ALGEMENE HUISREGELS VOOR UW BEZOEK

 • FOTOGRAFEREN & FILMEN: Het maken van foto’s en/of film in de museumzalen is NIET toegestaan.
 • NIET AANRAKEN: Het aanraken van de museumstukken is niet toegestaan. (houd bij kinderen een extra oogje in het zeil)
 • GARDEROBE: U wordt verzocht rugdragers, paraplu’s, pakjes, tassen en handtassen groter dan A4-formaat 30 x 35 cm achter de balie achter te laten.
 • GIDSEN: Het is voor externe gidsen niet toegestaan om rondleidingen te geven in het Bizarium.
 • TELEFOON: Andere bezoekers van het Bizarium stellen het op prijs als u uw telefoon voor het betreden van de tentoonstellingsruimtes uitzet of op stil zet.
 • ETEN & DRINKEN: Eten en drinken in de tentoonstellingsruimtes is niet toegestaan.
 • ROKEN: Roken is overal in het museum verboden.
 • HUISDIEREN: Huisdieren mogen niet mee het museum in. Blindengeleidehonden zijn natuurlijk wel welkom.
 • CAMERATOEZICHT: In het museum is cameratoezicht.

 

ALGEMENE REGELS VOOR GROEPSBEZOEKEN  

 • BEGELEIDERS:  De docent/begeleider van een groep is verantwoordelijk voor het verloop van het museumbezoek en voor het gedrag van de leerlingen/deelnemers. We verwachten dat u voor voldoende begeleiders zorgt; minimaal 1 begeleider op 10 leerlingen/deelnemers.
 • OVERLAST: Wilt u erop toezien, dat de leerlingen/deelnemers geen overlast bezorgen aan andere bezoekers.
 • INSTRUCTIES: In het belang van uw eigen veiligheid dient u de gebruiksaanwijzingen bij de opstellingen en/of de instructies van onze medewerkers altijd nauwgezet op te volgen. Het Bizarium museum is niet  aansprakelijk voor schade als gevolg van het geheel of gedeeltelijk negeren van gebruiksaanwijzingen of instructies. Indien uw leerlingen niet correct met de exhibits om gaan, andere bezoekers overlast ervaren of dat gepaste leiding en bekommering ontbreekt, dan zijn wij genoodzaakt u te verzoeken het bezoek voortijdig te beëindigen.

 

ALGEMENE VOORWAARDEN MUSEUMBEZOEK

Deze voorwaarden beschrijven onder meer de toegang tot het museum, de gedragscode voor bezoekers

(waaronder informatie over fotograferen) en de klachtenregeling.

Bezoekersvoorwaarden bizarium

 

PRIVACY VERKLARING

Deze privacyverklaring maakt deel uit van de website van het Bizarium. Het Bizarium museum respecteert de privacy van alle gebruikers van de website www.bizarium.com en zorgt dat uw persoonsgegevens vertrouwelijk worden behandeld. Indien u niet instemt met het privacybeleid in zijn geheel, dient u onze website niet te gebruiken.

Welke gegevens worden verwerkt?

De gegevens die door het Bizarium museum  worden verwerkt zijn de
Persoonsgegevens die u zelf invult op het boekingsformulier, zoals uw naam, adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres.

Wanneer u via onze website een boeking/ reservering wilt maken, vragen wij u om een aantal persoonlijke herkenbare gegevens. Wij gebruiken deze informatie voor het verwerken en maken van uw boeking en om u de status van uw boeking via e-mail mee te delen.

We sturen u alleen een e-mail in het volgende geval:
Ter bevestiging van uw boeking / wijziging of annulering: Nadat u een boeking heeft gemaakt ontvangt u een bevestigingse-mail met alle informatie over uw boeking. Ook als u uw boeking wilt wijzigen of annuleren ontvangt u hiervan een bevestigings-email.

Doel van het verwerken van persoonsgegevens
Het doel van het verwerken van de gegevens is het verwerken en afhandelen van uw boeking. Als u een verblijf via de website boekt, worden uw gegevens alleen gebruikt om uw reservering zo optimaal mogelijk te kunnen afhandelen. Persoonsgegevens worden alleen voor bovengesteld doel verwerkt.